ČRTICA: Zen v hiši

Refleksije iz galerije.



Na obrobju glavnega mesta v zenovski tišini zelene barvitosti, je postavljena kvadratasta hiša, ki s svojo geometrijsko obliko dominira na robu travnika. Ravna streha zaključuje velike steklene stene, ki srkajo svetlobo v notranje prostore, med seboj odprte in transparentne, po japonskem vzoru opremljene z nizkimi lesenimi elementi. Zračni dnevni prostor, ki se odpira na travni vrt, sem in tja prepreden z belimi kamenčki, je zasnovan s prefinjenostjo tradicije japonskega oblikovanja. Mizici v temnem lesu stoji nasproti počivalnik, remek delo modernega oblikovanja, diskretna svetlobna telesa zapeljivih oblik poudarijo detalje cvetlične skulpture ikebane, zvok leno padajočih vodnih kapljic v kamniti posodi, kot da govori haiku. Popoldansko sonce s čisto zahajajočo lučjo osvetli črno lakiran paravan z zlato površino, iz katere, z veščo roko slikarja, izstopajo drevesna debla z iztezajočimi se vejami bonsaja in japonskimi pismenkami podpisanega umetnika, paravan, ki z originalnostjo prida imeniten akcent domiselni hiši.

UKIYO-E, podobe minljivega sveta Japonski lesorezi umetnosti UKIYO-E, so podobe iz japonskega življenja, narave, gledališča kabuki, samurajev in gejš, značilne za čas od 17. do 19. stol

KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 11h - 18h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA