URBANO -skodelice s podobo mesta Ljubljane

Čipkasti zapis glavnega mesta Ljubljana

Jasne Kralj Pavlovec, je preplet podob, zgodb, mitov našega zgodovinskega spomina. Pet postaj zarisanega in s subtilnimi besedami, ki jih je navdihnila muza poezije Erato, opisanega mesta, je vpetih v 2000 let ob reki Ljubljanici. Jasna Kralj Pavlovec si je to »pot« zamislila na različnih okrasnih in uporabnih predmetih, na vitkih skodelicah za belo kavo ali čaj, presijanih svetilih s tkanino in na nežnih ovratnih rutah, ki ovijejo z mehkobo zapisane poezije na njih.

Izbrana barvitost skladnih tonov se navezuje na zgodovinske danosti določenega časa, na obdobja z ženskimi imeni, ki poosebljajo žensko prvinskost petih Ljubljančank: Ema zapiše starorimsko Emono, Luwigana samozavestno živi v 13. stoletju, Academio začara kulturni barok, Ivana je zanos prehoda v 20. stoletje in Ana je dedni zapis vseh svojih predhodnic, ona je naša Ljubljana. V nakup v galeriji KAR=IN.

KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 11h - 18h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA