TATLINOV STOLP

Updated: Aug 26, 2018Vladimir Tatlin(1885-1953) ruski slikar in arhitekt je s slikarjem Kazimirjem Malevičem avantgarda v ruski umetnosti konstruktivitma ; Tatlinov stolp-jeklena, železna in steklena spirala leta 1919, je bil skonstruiran za Tretjo internacionalo po boljševiški revoluciji 1917, je simbol novega sveta, žal, neizveden. Stolp bi stal v Sankt Peterburgu, po velikosti bi se enačil z Eifflovim v Parizu; v notranjosti naj bi geometrijske strukture, kocka, piramida in cilinder, rotirale. Kitajski umetnik AI WEIWEI , ki kritično z umetnostjo nagovarja našo civilizacijo, je v Saudski Arabiji v Abu Dabiju, v čudovitem projektu muzeja Louvre (francoski arhitekt Jean Nouvel) ustvaril svetloben Tatlinov stolp, poimenoval ga je Svetlobna fontana.

Italijanska oblikovalca Cananzi in Semprini sta za ital. firmo Edra Tatlinov stolp prevedla v "zofo za pogovor - conversation sofa" oz. v pohištveni terminologiji imenovano "borne". Tudi v arhitekturi je konstruktivistični stolp zaznati v arktični katedrali na Norveškem mestu Alta, kjer je zvonik oblikovan v spiralo iz titana.

KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 11h - 18h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA