TATLIN

Vladimir Tatlin(1885-1953) ruski slikar in arhitekt , ki je s slikarjem Kazimirjem Malevičem avantgarda v ruski umetnosti konstruktivitma ; Tatlinov stolp-jeklena, železna in steklena spirala leta iz 1919, ki jo je skonstruiral za Tretjo internacionalo po boljševiški revoluciji 1917, je simbol novega sveta, žal, neizvedena.Stolp, ki naj bi se enačil z Eifflovim v Parizu, je bil zasnovan v notranjosti s kocko, piramido in cilindrom, ki bi rotirali .Kitajski umetnik AI WEIWEI, ki kritično z umetnostjo nagovarja našo civilizacijo, je v Saudski Arabiji v Abu Dabiju v čudovitem projektu muzeja Louvre (francoski arh. JEAN NOUVEL) ustvaril svetloben Tatlinov stolp, poimenoval ga je Svetlobna fontana. Navdih sta v Tatlinemu stolpu našla italijanska oblikovalca Cananzi in Semprini in za firmo Edra oblikovala

zofo za druženje, poimenovano Tatlin.Tudi v arhitekturi Tatlinov konstruktivizem išče ekspresijo, arktična katedrala na Norveškem v Alti, je njegova duhovna različica.
KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 11h - 18h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA