ORIGAMI-stol

Japonci harmonično povežejo duh, dušo in telo, znani pisatelj Yukio Mišima je misel na nekoga, povezal s predstavo, ne njegovega telesa, ampak njegove vitalne enrgije. Japonci verjamejo, da ko posekajo drevo, to zaječi v svoji bolečini, zato vrh drevesa "posadijo" v spodnji del posekanega debla in tako drevo živi naprej. Cenijo endemično cipreso hinoki in cedro sugi, slovenski oblikovalci v lesu pa izberejo hrast, ki simbolno predstavlja, že iz poganske izvirnosti, trdnost in moč. Arhitekt in oblikovalec Matej Štefanac je povezal japonsko tradicijo zlaganja pap

irja (uru - kami) origami in hrastov les v imenitno strukturo stola, ki z arhitekturo oblikovanja narekuje poimenovanje ORIGAMI. Stol kot forma in funkcija, na ogled in za postavitev v vaš osebni prostor, je v galeriji KAR=IN.


KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 10h - 19h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA