DEAUVILLE Pisalna miza DESIGN LINIJE KAR=IN


Čista geometrija pisalne mize DEAUVILLE z določenimi oblikovnimi spremembami prvotne art dekojevske forme, je skoraj zahtevala geometrijsko poslikavo, v tem primeru črte na frontalni in zadnji strani elementa. Izbrana osnovna barva peska je komplementarna jagodni rdeči, reminiscenca izhaja iz objektov na plaži znanega francoskega letovišča Deauville med obema vojnama. V ogled in nakup v galeriji KAR=IN.Slika 1: Leta 1939 so v objektiv »zapisali« filmsko igralko v širokih hlačah, majici in bareti, podobi, ki jo je famozna Gabrielle Coco Chanel »zapovedala« v na novo odprtem butiku Gabrielle Chanel v Deauvillu že leto pred prvo svetovno vojno. Neobremenjena z modno silhueto, ki se je komaj otresla korzeta in krila do tal - S linije, visoko zapetih belih čipkastih bluz in v »chignon« - vozelj, počesanih las, je ženske oblekla v opravo mornarjev in dolge kardigane iz tkanine jersey.

Slika 2: 80 let pred internetno objavo ulične mode »street fashion«, so trije bratje fotografi, Francozi Séeberger, Jules, Louis in Henri, dokumentirali modni chic na francoskih letoviščih ob Azurni obali.KARIN A. KOŠAK

"Prostor designa in oblikovanja objektov KAR=IN je preplet ikon moderne klasike in odličnosti

slovenskega oblikovanja ter linije unikatnih pohištvenih elementov pod znamko DESIGN LINIJA KAR=IN, ki jih oblikuje Karin A. Košak s samosvojim izrazom med dekorativno historijo in redukcijo v ornamentu in obliki zdajšnjega časa. To je tudi vizija v oblikovanju interierov izbranim naročnikom."

OBIŠČITE NAS

Ponedeljek - petek: 11h - 18h

Sobote, nedelje in prazniki: /

Tavčarjeva ulica 3

1000 Ljubljana, SLOVENIA

e: info@kar-in.si

t: +386 (0)31 673 272

BREZPLAČNA DOSTAVA

Nakupujte brez skrbi, saj vam ob naročilu nad 50 EUR izdelke pripeljemo na dom.*

 

*Brezplačna dostava v radiusu 20km od galerije.

PIŠITE NAM!

GALERIJA KAR=IN © 2018  •  grafična podoba in oblikovanje: Nika Udovič • POGOJI POSLOVANJA